Благотворитело парти за Веси в Atrox MC

В седмицата на люботва нека дадем любов на Веси. И нека я зарадваме за 13-тия й рождения ден!

На 18 февруари от 20:00 ч. в клубната къща на ATROX MC /ул.3020 No:50/ ще събираме парички на Благотворителното парти в Помощ на Веси! В каузата ни ще се включат групите “THE CASE” и “THE GANG BAND”, ще си направим и КАРАОКЕ. Елате, за да подарим заедно най-невероятния подарък за рождения ден на Веси – възможността да чува нормално!

Родителите на Веси искат да закупят необходимият им процесор, с който детето им да чува нормално, без да се налага смяна след година-две. Цената му е около 19000лв. Намерили са начин да го закупят, като върнат стария процесор и доплатят 9000 лв. (7500 лв. за процесора и 1500 лв. за дистанционното).
До момента са събрани малко под 2000лв.

Процесорите се обновяват на между 4 и 6 години, а по-старите модели се спират от производство. Това е съдбата и на този, с който Веси е от 2011 г. Който е толкова остарял, че в момента е сцепил ухото й и тя трябва да спре да го носи (т.е. да спре да чува) за няколко дни, за да може раната да зарастне.

Когато е на годинка и половина, Веси оглушава. 6 месеца по-късно претърпява Кохлеарна операция и получава процесор на едното ухо. С него детето има шанс да чува и да се развива като всички останали деца.

През 2011 г. по препоръка на докторите, Веси е оперирана отново. Чрез фондацията Сейв Дарина и с помощта на хиляди добри хора, са събрани нужните тогава 9100 лв. за нов процесор (външната част на импланта).

През 2014 г. първият процесор, който й е имплантиран 8 години по-рано, е спрян от производство, както и частите за него. Това налага спешното му подновяване, а цената, която искат в България, е непосилната за родителите й 27 000 лв. Най-близо и най-евтино се оказва в съседна Турция. Семейството на Веси организира дарителска кампания и много добри хора отново подават ръка на момичето. Така тя се сдобива с нов, хубав процесор и за първи път реагира с думите “Мамо! Чувам много хубаво!”, след което се разплаква.

През 2016 г. родителите на деца с Кохлеарни импланти успяват да се преборят с държавата и тя да поема смяната на процесори през 8 години. Разбира се, с по-стари модели, които излизат от употреба след 2 години. Или казано иначе – ако сменят процесора през 2016 г., той ще излезе от употреба през 2018 г., а държавата ще го смени безплатно през 2024 г., а между 2018 г. и 2024 г. производството на части спира и децата няма да чуват.

На 21 февруари Веси ще навърши 13 години. Нека заедно й помогнем да чува възможно най-добре и да се развива като връстниците си като съберем парички на Благотворителното парти в Помощ на Веси! Нека заедно й подарим най-невероятния подарък за рождения ден – възможността да чува нормално!